KURUMSAL
BAHRİ BİLİCİ- BİYOGRAFİ
1959 yılında, Anne-baba bir, ailenin ilk çocuğu olarak (Toplamda 8 kardeşiz) Isparta nın Keçiborlu ilçesinde dünyaya geldim. İlk ve Orta tahsilimi Keçiborlu da, Lise ve Yüksek okul tahsilimi Isparta da yaptım. !982 Yılında Matematik öğretmeni olarak göreve başladım. Sırası ile Denizli, Gümüşhane ve Isparta olmak üzere 26 yıllık meslek hayatımın 10 yılını öğretmen, 16 yılını da idareci olarak çalıştım. Eşim Nejla Bilici (Sabancı) ile olan evliliğimiz sonucunda birisi oğlan diğeri kız olmak üzere 2 evlat babasıyım.
Ulvi ve yüce bir görev olarak adlandırdığım öğretmenlik görevimi, 2007 yılının Temmuz ayında sonlandırdım. Meslek hayatım boyunca, Atatürk ilke ve devrimlerinin savunucusu olarak öğrencilerimi bu bilinçle yetiştirme gayreti içerisinde oldum. Birçok öğrencimin hayatına dokundum. Onları yetiştirirken, ulu önder Atatürk’ün deyimiyle, < Öğretmenler, Cumhuriyet sizden “ fikri hür, vicdanı hür, fikri hür “ nesiller ister > öz deyişini kendime şiar edindim. Küçük yaşlarımdan beri sporu çok sevdim. Özellikle gençlik yıllarımda, Basketbol, Voleybol, atletizm branşları ile uğraştım. Hiç unutamadığım ve ölene kadar unutmayacağım bir anım olarak kalacak olan bir olaya değinmek isterim. 1992 yılında, görev yaptığım Gümüşhane Dumlupınar İÖO. da, emek vererek yetiştirdiğim, müsabakalara hazırladığım ilkokul kızlar Basketbol takımı ile, Türkiye şampiyonası müsabakalarına katılıp, namağlup olarak Türkiye şampiyonu olduğumuz, takımın koçu (Antrenörü) olmaktan dolayı büyük bir gurur yaşadım. Bu durum spor hayatımın en anlamlı ve unutulmazıdır.
Emeklilik sonrası, doğa sporlarına yöneldim. Dağcılık, zirve tırmanışları, yüzme, Bisiklet branşlarında faaliyetlere katıldım. 2013-2015 yıllarında TDF nin dağcılık eğitimlerine katılıp başarı ile bitirdim. Halen, merkezi İstanbul da bulunan “Bisikletliler Derneği” nin, Isparta il temsilciliği görevini yürütmekteyim. Bisiklet kültürünün toplumda yer etmesi için çaba sarf ediyorum. Mensubu ve üyesi olmaktan gurur duyduğum AFADER2021 derneğinde, bisiklet sporu ağırlıklı olmak üzere diğer faaliyet (Dağcılık, Turizm, Eğitim ve sosyal yardımlaşma gibi) alanlarında çalışmalarımı sürdürmekteyim.
Yazarın Tüm Yazıları
BİSİKLETE BİNMEK İÇİN 40 +.....NEDEN (2. Bölüm)
Em. Öğrt. Bahri BİLİCİ 17 Şubat 2022
BİSİKLET BİNMEK İÇİN 40+..... NEDEN (1. Bölüm)
Em. Öğrt. Bahri BİLİCİ 10 Şubat 2022
HAYATA DAİR TAVSİYELER - 1
Em. Öğrt. Bahri BİLİCİ 01 Şubat 2022
Bisikletle Güvenli Sürüş
Em. Öğrt. Bahri BİLİCİ 26 Ocak 2022
DOĞRU BİSİKLET ALMANIN 9 PÜF NOKTASI
AFADER in değerli üyeleri, Günlük hayatımızda çeşitli ihtiyaçlarımız vardır. Bu ihtiyaçlarımızı karşıladığımız sürece yaşamımızı sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde sürdürmeye devam edebiliriz. En başta sağlığımızın yerinde olması şart ve elzemdir. Olmazsa olmaz koşulumuz olan vücut ve ruh sağlığımızı devam ettirebilmemiz ve koruyabilmemiz için de, dengeli beslenme, bilgilenme gibi öğretileri yerinde ve zamanında uygulamalıyız. Temel ihtiyaçlarımızdan birisi eksik kalırsa, yaşamımız sekteye uğrar, sorunlarla boğuşuruz. Bunların yanı sıra, hayatımıza anlam katmak, yine güncel yaşamlarımızda ihtiyacımız olan şeyleri karşılayabilmek adına, bir takım araç ve gerece ihtiyaç duyarız. İşte bunlardan biriside BİSİKLET tir. Günümüz dünyasında en sağlıklı, en ekonomik, en çevreci bir ulaşım aracı olan bisikletin faydası o kadar çoktur ki; (ilerideki köşe yazılarımda bunları siz okuyucularımla paylaşacağım) anlatmakla bitiremeyiz. Bazı ihtiyaçlarımızı arzu ve isteklerimiz ölçüsünde karşılarken, bazı ihtiyaçlarımızı da vücut ölçülerimize (Bay, Bayan, Büyük, Küçük, Boy, Kilo vb.) göre almaya özen gösteririz. Bisiklet alırken de bazı kriterlerimizin olması gerekiyor. Nedir bunlar ? Boyumuza, kilomuza, bisikleti hangi amaçla kullanacağımıza (Yol, Şehir, Dağ bisikleti gibi) göre seçmemiz en akıllıca yapacağımız tercihlerdir. Sizlere kolaylık olması açısından nasıl bir bisiklet alacağınıza dair püf noktalarını sizlerle paylaşıyorum ki; aldığınız bisikletin kullanım açısından sizi sıkıntıya sokmaması adına bilgileri kendinize rehber edinirseniz, mutlu olmak çok kolay. Sağlık ve esenlikler dileriz.
Em. Öğrt. Bahri BİLİCİ 19 Ocak 2022
BİSİKLETİN FAYDALARI (1. Bölüm)
Afader li üyelerimiz başta olmak üzere, sevgili bisiklet dostlarım, arkadaşlarım, kardeşlerim. Derneğimizin internetteki web sitesinde, bundan böyle bana ayrılan yazarlar köşesinde, ağırlıklı olarak bisiklet konusunda her türlü bilgiyi, yine bisiklet ile ilgili değişik konulardaki görselleri ve ara sıra bisiklet konusundaki kendi değerlendirme ve yorumlarımı, her yıl katıldığım bisiklet festivalleri ile ilgili anılarımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu konuda bana bu fırsatı tanıyan başta yönetim kurulu başkanımız Sayın, Mehmet Bilir ile birlikte yönetim kurulu üyelerimize teşekkürü borç bilirim. Değişik kaynaklardan yararlanarak, bundan önceki iki köşe yazımda birisi Dünyada Bisikletin, ikincisi ise Türkiye de bisikletin tarihçelerini anlatan köşe yazılarımı aktarmıştım sizlere. 3. Köşe (2 bölüm halinde işleyeceğim) yazımda ise, Bisikletin faydaları konusunu ele alacağım. Umarım ve dilerim ki; sayfamızı takip eden, okuyan insanlara bir nebze olsun bisikletin önemini kavratabilirsem ve bu kültürün yerleşmesini sağlayabilirsem, kendimi ömrümün sonuna kadar mutlu sayacağım. Saygılarımı, sevgilerimi sunarken, yaşantınızın her sürecinde,her daim sağlık ve esenlikler dilerim.
Em. Öğrt. Bahri BİLİCİ 10 Ocak 2022
BİSİKLETİN FAYDALARI (2. Bölüm)
Afader’li üyelerimiz başta olmak üzere, sevgili bisiklet dostlarım, arkadaşlarım, kardeşlerim. Derneğimizin internetteki web sitesinde, bundan böyle bana ayrılan yazarlar köşesinde, ağırlıklı olarak bisiklet konusunda her türlü bilgiyi, yine bisiklet ile ilgili değişik konulardaki görselleri ve ara sıra bisiklet konusundaki kendi değerlendirme ve yorumlarımı, her yıl katıldığım bisiklet festivalleri ile ilgili anılarımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu konuda bana bu fırsatı tanıyan başta yönetim kurulu başkanımız Sayın, Mehmet Bilir ile birlikte yönetim kurulu üyelerimize teşekkürü borç bilirim.
Em. Öğrt. Bahri BİLİCİ 04 Ocak 2022
Eskiden Günümüze Türkiye Bisiklet Tarihi
19. yüzyılın başlarında Avrupa’da icat edilen bisiklet, ilk dönemlerde seçkinlerin kullandığı bir araç olmuş daha sonra sportif amaçla da kullanılmaya başlanmıştır.
Em. Öğrt. Bahri BİLİCİ 27 Aralık 2021
Doğa Dostu Bir Ulaşım Aracı Olan Bisikletin Tarihsel Gelişimi
Em. Öğrt. Bahri BİLİCİ 20 Kasım 2021